STAJ SÜRECİ İÇİN ÖNEMLİ DUYURU

Staj Süreci İle İlgili

COVID-19 DÖNEMİNDE STAJ SÜRECİ

2021-2022 eğitim öğretim yılı Güz yarıyılı ile sınırlı kalmak şartıyla V.Yarıyıldaki Staj dersinin (Laboratuvar stajı) pandemi koşulları nedeniyle simülasyon, proje, ödev, vaka analizi, v.b. faaliyetler şeklinde akademik birimde tamamlayabilmelerine karar verilmiştir. Bölümde Staj Komisyonu tarafından staj konuları belirlenerek bu içerik doğrultusunda hazırlanacak staj raporu Öğretim Üyelerinden oluşan jürilere belirlenen tarihlerde teslim edilecek ve sonrasında öğrenci tarafından sunum yapılarak sözlü sınava tabi tutulacaklardır.

Bunun dışında; isteyen öğrenciler laboratuvar stajlarını pandemi koşullarına uygun çalışan işletmeler buldukları taktirde fiilen de yapabileceklerdir. Bunun için öncelikle Staj Yeri Tanıtım Formunu doldurup Arş.Gör. Sinem Altınışık’a mail olarak gönderip Bölümün onayını aldıktan sonra Staj Zorunluluk Belgesini doldurup işletmeye vereceklerdir. İşletmeden alınan kabul belgesi ile Web sayfamızda yer alan diğer belgeleri tamamlayıp staja başlamadan önce Staj Komisyonuna teslim etmeleri gerekmektedir. Staj süreci sonunda hazırlanacak staj raporu Öğretim Üyelerinden oluşan jürilere belirlenen tarihlerde teslim edilecek ve sonrasında öğrenci tarafından sunum yapılarak sözlü sınava tabi tutulacaklardır.

Staj öncesinde ve sonrasında doldurulması gereken formlar ekte sunulmuştur.

EK.4 staj sırasında ücret alacaklar tarafından iki nüsha halinde doldurucalacak olup, bir nüsha staj yapılan yere bir nüsha da bölüme verilecektir.

Staj Defteri'nin En Güncel Hali Ektedir. Staj Defteri'nin yanında, stajın bitiminden sonra Kurumun Stajyer Memnuniyet Anketi de (Ekler'de Mevcut) Firma Yetkilisi tarafından doldurulacak ve Gizli Evrak ile beraber zarfın içine konulacaktır.

Staj evraklarında yer alan bilgiler (tarih, dönem vs.) stajın yapıldığı zamana göre güncellenmelidir. Staj defterinin sayfaları çoğaltılarak öğrenciler tarafından doldurulacaktır.