Tarihçe

Kimya Mühendisliği Bölümü ilk olarak 2012 yılında faaliyete geçmiştir. İlk kez 2019-2020 eğitim-öğretim yılında 20 kontenjan ile lisans eğitimine başlamıştır. Bölümümüz sadece örgün eğitim vermektedir. Bölümümüz kendini sürekli geliştiren, bağımsız karar verebilen, akademik ve disiplinler arası çalışmaya yatkın, özgüveni yüksek, etik ve ahlak sahibi, yetkin, başarılı, üretim ve hizmet sektörü için bilgi ve teknoloji üreten mühendisler yetiştirmeyi amaç edinmiştir. Bölüm kontenjanımız 25 olup, yatay geçiş, dikey geçiş, üniversiteye giriş sınavı puanına göre yatay geçişler ve yabancı öğrenci kontenjanı ile gelen öğrenciler de dikkate alındığında bu sayı artmaktadır. 2023 yılı itibariyla bölümümüzde 122 öğrenci eğitim-öğretim görmektedir.